Detailní popis produktu
Tvarůžky jsou jako olivy.
Buďto je milujete nebo je nejíte.
První skupinu jistě potěší tato bodrá kuchařská knížečka, plná jednoduchých a snadno připravitelných receptů.
Kniha je proložená je spoustou dobových fotografií a bohacena historickými fakty.
Ač olomoucké tvarůžky, nikdy se v Olomouci nevyráběly a nevyrábí. Začalo se někde v Hněvotíně a pak se výroba přesunula kousek na sever, do Loštic. Dnes se městečko Loštice = tvarůžky.
Písmena A.W., která nechybí na žádném balení upomínají na zakladatele firmy Aloise Wesselského.
Smažené tvarůžky jsou gurmánský zážitek. Podobně silný čichový vjem následuje několik dní ač se pokoušíte po smažení vyvětrat kuchyň potažmo celou domácnost.
Po této zkušenosti už si je dávám smažené pouze v restauraci.
Jak píše autor v závěru - nejlepší jsou olomoucké tvarůžky klasicky - s čerstvým chlebem a máslem, podávané buďto s oroseným pivem nebo se sklenicí studeného mléka.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Kuchařky |
---|---|
Autor: | Luboš Švehelka |
Nakladatel: | Paseka |
Stav: | dobrý |
Rok vydání: | 1995 |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.